T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / GÜRSU - Gürsu Halk Eğitimi Merkezi

Açık Öğretim Lise ve Orta Okul 3. Sınav Kayıtları Tüm Yaş Grupları İçin Başlamıştır.

Kayıt yenileme işlemi için öğrenciler, 250 (iki yüz elli ) TL sınav katılım ücretini  https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı veya T.C. Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Türkiye Halk Bankası AŞ'nin ATM, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı hizmetleri üzerinden yatırabilir.

İlk kayıt alımı olmayacaktır.

Öğrenci durumunuzda "Silik" YAZMIYORSA ve sistemdeki fotoğrafınızda "Biyometrik değildir." uyarısı YOKSA, ödemeyi yaptıktan 4-6 saat içerisinde öğrenci durumunuz aktifleşecek ve ders seçimi yapabileceksiniz. Ders seçimi öğrencilerin kendi sorumluluğundadır. Kitapları ders seçiminden sonra herhangi bir halk eğitim merkezinden alabilir veya http://aokul.gov.tr/ internet adresinden dijital olarak da ulaşabilirsiniz.

Ödemeyi yapıp ders seçimi yapmayan öğrencilerin ders seçimini sistem, kayıt dönemi sonunda otomatik olarak yapacaktır.

Durumu silik olan veya fotoğrafı biyometrik olmayan öğrencilerin halk eğitim merkezine gelmesi gerekmektedir. Şifresini unutan öğrenciler 444 06 32'yi arayarak yeni şifre edinebilir ve liseler için: http://aol.meb.gov.tr/   , orta okul için https://aio.meb.gov.tr/  adresinden durumlarını öğrenebilir.

Ücret muafiyeti olan özel durumlu öğrencilerin kaydını yenilemesi için halk eğitim merkezine müracaat etmeleri yeterlidir.

Adaylar, 15 Temmuz 2024 tarihinden itibaren sınav giriş belgelerini çıkartabilecektir. Sınav giriş belgesinin çıktısını edinme öğrenci sorumluluğundadır.

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ
1. Oturum: 20 Temmuz Cumartesi günü 10.00’da
2. Oturum: 20 Temmuz Cumartesi  günü  14.00’te,
3. Oturum: 21 Temmuz 2024 Pazar günü 10.00’da.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.04.2024 - Güncelleme: 25.04.2024 14:34 - Görüntülenme: 16
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
açıköğretim,